Mitocanie de Paste

01:35 Posted In , , , Edit This 0 Comments »Pastele este...

... acea perioada minunata din an cand bagam in noi cozonac, si pasca, si diferite parti ale mieilor, cand dam acelasi mesaj cu urari tuturor cunoscutilor, cand un misterios urecheat ne aduce ciocolata in variate forme si cand ciocnim ouale oamenilor. :)

si

... acea perioada minunata din an pentru care ne imbogatim spiritual prin gesturi conotativ religioase precum postitul, mersul la biserica si facutul de fapte bune. Un moment in care ar trebui sa fim ceva mai buni si mai milostivi decat in restul timpului. Si cu mai mult bun-simt.

In mod evident, tipul care statea in fata mea la slujba de Inviere de la Manastirea Antim nu prea avea treaba cu partea spirituala. De abia ma mutasem in spatele lui, din cauza unui alt om, falnic ca bradul, care-mi bloca campul vizual. Mare greseala!
Nu zic, si simplul act de a asculta slujba e minunat, dar parc-ai vrea sa vezi si ce face popa acolo. Ei bine, acest lucru imi devenea literalmente imposibil datorita rasucirilor repetate ale domnului din fata (cam una la 10 secunde, as zice). Privea spre iesire cu niste ochi mici si stresati, de sub pavaza sprancenelor unite, de parca se astepta ca din clipa in clipa sa apara un drob saltaret acolo. Nu aparea, asa ca s-a plictisit si s-a pus sa dea mesaje. Okeeei... macar asta il tinea ocupat si puteam sa va si eu ceva. In timpul primului "Hristoos a inviaat diiin moortiii" lui i-a sunat telefonul. Cu volumul la max. Si cu o melodie nu tocmai discreta. Inca mai putea sa scape cu fata curata. Oricui i se poate intampla. Problema e ca a raspuns. Si si-a urat "Paste fericit" cu interlocutorul sau la fel de insensibil pentru urmatoarele 5 minute. Vestea buna e ca a plecat 10 minute mai incolo. Cred ca daca ar mai fi stat, mi-as fi pierdut si eu bruma de spiritualitate acumulata, si i-as fi dat cu candela in cap.

De altfel, o slujba pasionanta si diversificata.

Va doresc si voua un "Paste fericit" si sa n-aveti nenorocul sa dati peste astfel de mitocani! Ma intorc la mieii mei din ciocolata!

0 comentarii: